Amiga 1200 på netværk
2 kommentarer Amiga, Guide

Det er alt for sjældent jeg skal konfigurere min Amiga 1200 til at gå på netværket og internettet, så for at jeg ikke skal glemme det næste gang også – og som en public service-tjeneste – vil jeg lige ridse op, hvordan det gøres. Samtidig vil jeg også fejre, at det er næsten et år siden jeg sidst har blogget. Stokelekpind!

Netkortet

Jeg bruger et 3com EtherLink III (3C589d-COMBO), og det kan bl.a. købes på  Amazon og på eBay til en billig penge (som regel). Driveren til det kan hentes fra Aminet. Samtidig skal filen pccard.library bruges for at lave “hul igennem” til PCMCIA-porten, og den kan ligeledes hentes fra Aminet.

etherlink

Køb på Amazon

Køb på eBay

Download driveren fra Aminet

Download pccard.library fra Aminet (filen ligger i pccard/Libs/)

CardReset

Amiga 600 og 1200 har et par små bugs, når det gælder PCMCIA-kort. Når man genstarter Amigaen med et PCMCIA-kort i soklen, bliver signalet ikke nulstillet, og computeren tror derfor ikke der er et kort i. Dette kan afhjælpes med CardReset. Download .lha-filen herunder og kopiér den til mappen C: på Amigaen.

Download CardReset fra Aminet

MUI og TCP/IP-stack

Jeg bruger MiamiDx som min TCP/IP-stack. Der findes mange forskellige, men MiamiDx er nem og overskuelig at konfigurere. Programmet kan hentes gratis på Aminet, men jeg kan ikke huske om der er tale om en sharewareudgave, som afbryder forbindelsen efter 30 minutter. Google er din ven… For at kunne bruge MiamiDX, skal MUI også installeres. MUI står for Magic User Interface, og den indeholder nogle grafiske komponenter, som MiamiDx kræver.

Download MiamiDx MUI Archive fra Aminet

Download MiamiDx Main fra Aminet

Download MUI

Filer og forberedelse

Nu har vi alle filer klar, og de skal placeres i følgende mapper på Amigaen:

  • C:CardReset
  • Devs:Networks/3c589.device (Opret mappen Networks, hvis den ikke findes i forvejen)
  • Libs:pccard.library

Vi skal tilføje CardReset til startup-sequence, og det gøres nemmest ved at højreklikke, vælge Workbench øverst til venstre, og trykke Execute Command… Skriv newcli og tryk enter.

I CLI-vinduet skrives ed s:startup-sequence, og følgende linje tilføjes som noget af det første:

run >nil: C:CardReset

Herefter trykkes Escape, x, og Enter. Nu er filen gemt. Mig bekendt gør run >nil: det, at den ignorerer fejlmeldingen, som ellers kommer hvis man kører CardReset uden et kort i PCMCIA-soklen – men det er en anden historie 🙂 Genstart Amigaen, og gør klar til at installere MiamiDx.

Installation og konfiguration

MUI skal installeres først, og når dette er gjort, udpakkes begge MiamiDx-arkiver (både main og MUI) til samme midlertidige mappe, f.eks. RAM:, og installeres derfra. Dette gøres nemmest med kommandoen lha x MiamiDx10c-MUI.lha RAM: og lha x MiamiDx10cmain.lha RAM:, som udpakker filerne til RAM:MiamiDx10_Install/ – hvor programmets installationsfil altså skal køres fra. Herefter skal netkortet sættes op. Start MiamiDx og følg nedenstående trin.

Under Hardware trykkes New og vælges Ethernet. Skriv et navn på netværkskortet, lad SANA-II være som det er, tryk på “et ark papir” ud for Driver, vælg Devs:Networks/3c589.device og tryk OK:

miami-hardware

Klik på SANA-II Parameters, tryk Query device og OK:

miami-hardware-2

Under Interfaces, tryk New:

miami-interfaces

Her skrives lidt praktiske oplysninger vedrørende IP/DHCP/Gateway osv. Hvis Gateway-boksen er grå og inaktiv, så ændr tallet ved Pri fra 0 til 1:

miami-interfaces-2

Under Database vælges DNS servers fra listen, og her har jeg brugt OpenDNSs – de virker fint for mig:

miami-dns

Sidst, men ikke mindst kan man navngive bæstet, så det er lidt nemmere at identificere på netværket:

miami-tcpip

Det var sådan set bare det. Tryk Online i bunden af vinduet, og kom så ud på det dersens vørld vajd væb 🙂