Commodore Logo – teknisk tegning
Ingen kommentarer Commodore 64, Medier

Commodores karakteristiske C=-logo, også kendt som “chicken lips” blev designet af Chris Yaneff i 1965, og har været uændret siden. For tech-interesserede folk var og er det nok et af verdens mest genkendelige logoer på linje med Coca-Cola og McDonald’s. Det er tidløst og enkelt, og hvorfor ændre noget som fungerer? Jeg har indimellem siddet og nørklet med at lave en 100% eksakt vektorudgave af det, dog uden det store held. For et stykke tid faldt jeg ved et tilfælde over en post på Facebook, som viste et billede af den originale tekniske tegning til logoet, komplet med udregninger, dimensioner og hele molevitten.

Der var stor jubel over det her logo på Facebook, og flere efterspurgte en større udgave (billedet var kun 960x960px, gnidret og hærget af jpeg-kompression), da det vil være et oplagt plakatmotiv til herreværelset. Jeg gav det et skud igen, og denne gang sad den lige i skabet. Alle elementer er placeret præcis som på originalen – dog er der ingen informationer om hvilken skrifttype der er brugt, så jeg brugte dage på at finde én som matcher bedst muligt. Der er dog lige et par enkelte detaljer som ikke er ramt 100%, nemlig “flappen” på 6- og 9-tallerne, og at min skrift er en my for fed.

Opdatering 29.01.2018

Jeg har lavet en ny udgave med en skrifttype som matcher 6- og 9-tallene bedre. Nu er det dog gået ud over C’et, som ikke “lukker” helt så meget som det skal – men overordnet set er jeg langt mere tilfreds med denne type. Jeg leder stadig efter den korrekte, så hvis nogen ved hvad den hedder, så gi’ lyd! Samtidig har jeg rettet nogle proportioner som ikke var helt som de skulle være, samt gjort guidestregerne tyndere. De var lidt for fremtrædende i forrige version.

Så jeg er stolt af at kunne præsentere den (99,9% korrekte) originale tekniske tegning af Commodore Business Machines’ logo i EPS-vektorformat:

 

Download cbmlogo.eps