Gmails SMTP-server vs. XAMPP
Ingen kommentarer Guide, Server

Dette er endnu et note-to-self-indlæg, som andre måske også kan få glæde af. Jeg har i dag for første gang kigget lidt på XAMPP, og skulle i den forbindelse køre et PHP-mailscript lokalt. Det var ikke nogen udpræget succes, og efter mange timers trial and error, lader det til at virke.

Installér XAMPP og sæt det op med PHP, MySQL og hvad du ellers skal bruge. Åbn php.ini vha. “Config”-knappen, og gå ned til sektionen [mail function]. Under ; For unix only... skrives:

sendmail_path = "\"<INSTALLATION>\sendmail\sendmail.exe\" -t"

– hvor <INSTALLATION> er din XAMPP-installation, f.eks. D:\XAMPP. Derefter åbnes filen \sendmail\sendmail.ini, og her tilføjes følgende under [sendmail]:

smtp_server=smtp.gmail.com
smtp_port=465
error_logfile=error.log
auth_username=<din@gmail.adresse>
auth_password=<din-adgangskode>

Et par linjer længere nede rettes  SMTPS (SSL) support til følgende:

smtp_ssl=ssl

Nu burde det virke… For at afprøve kan du lave et testscript:

<?php
$to = '<modtageradresse>'; // f.eks. mymail@gmail.com
$subject = 'Dette er en testmail'; // fgmsduio
$message = 'Mailen blev sendt!';
$headers = "From: <din@gmail.adresse>\r\n"; // bør være den samme som angivet i sendmail.ini
if (mail($to, $subject, $message, $headers)) {
   echo "SUCCESS";
} else {
   echo "ERROR";
} ?>

Hvis scriptet returnerer ERROR, så kig i \sendmail\error.log. Der vil muligvis stå noget i retning af

17-09-21 22:49:37 : <https://accounts.google.com/signin/continue?sarp=1&scc=1&plt=AKgnsbu0<EOL>rlSZCS2ez7E0sfuoonFSeCSSM04bFceH66bTiLIncl7FGXmO2XDlIajIBl-VSqFqOV3rk2<EOL>G0HCav5yTiPw11ssKu-1YGCpJ8SZlQhPXCeTXU6WVSnJoEYLVuur1deUa3YwxtlfBtsPkE<EOL>3lGPuoSL14VOhvPYpHQrJUvlVuEhDu5PO9SXASzxnk7kCHAjvSrJ-Kn0GPX9mm55Joi0Ep<EOL>-dHavPLaiXGaaNMbpPlVlOubdYeis> Please log in via your web browser and<EOL>then try again.<EOL> Learn more at<EOL> https://support.google.com/mail/answer/78754 c185sm358172lfd.67 - gsmtp<EOL>

– og hvis det er tilfældet, så log ind på din Google-konto og gå til menupunktet “Login og sikkerhed”. Grunden til fejlen er tilsyneladende, at mail-funktionen ikke lever helt op til Googles sikkerhedskrav, men det kan afhjælpes ved at scrolle ned i bunden af siden og sætte “Tillad mindre sikre apps” til TIL.

Og NU burde det så virke. Den første mail ryger garanteret i spammappen, da vi sender eksternt fra Gmail, så tjek lige dén også 🙂