Ønskesedlen
Ingen kommentarer Webprojekter

Vi kender det allesammen: For to måneder siden var det snart jul, og man begyndte så småt at skulle finde ud af hvad man selv ønskede sig, og hvad man skulle købe til andre. Nogle gange går det nemt og smertefrit, men andre gange kan det blive en forvirrende og rodet omgang. For undertegnede var det sidstnævnte, så kort efter jul begyndte jeg at udvikle dette lille værktøj.

Kort sagt er det en privat og simpel version af ønskeskyen.dk uden overflødigt fyld og diverse trackere og tilføjelsesprogrammer, som følger én rundt på nettet. Det er en nem og overskuelig måde at koordinere gaver til anledninger som jul, fødselsdag, bryllup, barnedåb og så videre.

Et julegaveeksempel:

  1. Alle involverede tilmelder sig på siden til at starte med. De vil få tilsendt en tilfældig 6-cifret kode, de sammen med deres email-adresse skal logge ind med.
  2. Hanne ønsker sig f.eks. en bog, nogle øreringe og fire nye vinterdæk til bilen, så hun logger ind på siden og afgiver ønskerne. Disse ønsker vil nu figurere på forsiden, så alle andre kan se (og reservere) dem.
  3. Svend kommer forbi en af dagene for også at afgive sine ønsker, og han får lyst til at give Hanne de fire vinterdæk samt bogen i julegave. Han reserverer disse ønsker, og da de nu er optaget, forsvinder de fra forsiden så kun han kan se dem under menupunktet “Ønsker jeg har reserveret” – og Hanne kan naturligvis også stadig se dem under “Min ønskeseddel”.
  4. Hanne kan til hver en tid slette eller redigere sine ønsker – men hun bør være varsom med dette, da hun ikke kan vide hvilke af hendes ønsker andre allerede har reserveret. På den måde bliver det ikke afsløret, hvad man kan forvente at blive begavet med 🙂
  5. Hvis Svend fortryder det med dækkene, kan han annullere reservationen, og så vil ønsket blive frigivet og igen vist på forsiden, så en anden kan give dem til Hanne i stedet.

På den måde kan alle se hvad andre ønsker sig, og man undgår dels en masse ringen/mailen rundt for at koordinere, og dels at folk måske får samme gave fra to personer. Når alle har fået gaver, og ønskerne ikke er aktuelle mere, kan man hver især slette dem og enten genbruge brugerprofilen en anden gang, eller slette sig fuldstændig fra siden og tilmelde sig igen, når man får brug for det.

Demo

Du kan prøve en demoversion af Ønskesedlen på projects.psylicium.dk/onskedemo. Den er på engelsk, men simpel nok til at alle kan være med, går jeg ud fra…

For at sikre databasen, kan man ikke slette ønsker, men kun tilføje og redigere, samt reservere og fjerne reservationer. Man kan ikke oprette nye brugere eller slette de eksisterende demobrugere. Det kan man naturligvis i den rigtige version. Der er i øjeblikket en dansk og en engelsk version af Ønskesedlen, men flere oversættelser kommer forhåbentlig senere.

Krav

Det eneste der kræves for at bruge Ønskesedlen, er en server der understøtter PHP, samt en MySQL-database – og så en lille smule teknisk snilde for at tilpasse opsætningen og gøre databasen klar.

Download

Du kan downloade Ønskesedlen fra https://github.com/Psylicium/onskesedlen (tryk på den grønne “Clone or download” ude til højre > Download ZIP). Der er også en detaljeret installationsvejledning på engelsk.

Hvis du har problemer med opsætning eller andre tekniske spørgsmål, så skriv endelig i kommentarsporet. Go’ fornøjelse! 🙂