Sådan fjernes WP’s tilpasningspanel
Ingen kommentarer Guide, Webdesign

Når jeg udvikler WordPress-skabeloner, har min fremgangsmåde hidtil været at kopiere WordPress-installationen og databasen til et subdomæne for at undgå det jævnt irriterende tilpasningspanel i venstre side af skærmen.

Når jeg så var færdig, skulle jeg rette alle henvisninger i databasen fra “sandbox.domæne.dk” til “domæne.dk” og flytte skabelonen over på hovedsiden. Det var lidt bøvlet, så jeg har flere gange spurgt på WordPress’ forum hvordan man slipper af med den, men der var ikke rigtig stemning for at svare mig på det.

Nu i dag faldt jeg over løsningen hos Aristeides Stathopoulos på GitHub. Han forklarer hvordan man ændrer bredden på panelet, men med en lille modifikation kan man også få den til at forsvinde:

Åbn din skabelons functions.php, og tilføj følgende:

function add_my_customizer_styles() { wp_enqueue_style( 'my-customizer-css', get_stylesheet_uri(), null ); }
add_action( 'customize_controls_print_styles', 'add_my_customizer_styles', 99 );

Derefter tilføjes følgende i din skabelons stylesheet (standard er style.css):

 .wp-full-overlay-sidebar { display: none; } .wp-full-overlay.expanded { margin-left: 0px; } 

Tak, Aristeides! 🙂

PS: En anden lille ting… Somme tider har CSS’en svært ved at blive opdateret ved genindlæsning af siden, og det kan man fikse ved at rette kaldet i header.php:

<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>">

ændres til

<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); echo '?' . filemtime( get_stylesheet_directory() . '/style.css'); ?>" type="text/css" media="screen, projection" />