Commodore-logo – Teknisk Tegning

Grafik

Commodores karakteristiske C=-logo, også kendt som “chicken lips” blev designet af Chris Yaneff i 1965, og har været uændret siden. For tech-interesserede folk var og er det nok et af verdens mest genkendelige logoer på linje med Coca-Cola og McDonald’s. Det er tidløst og enkelt, og hvorfor ændre noget som fungerer?

Jeg har indimellem siddet og nørklet med at lave en 100% eksakt vektorudgave af det, dog uden det store held. For et stykke tid faldt jeg ved et tilfælde over en post på Facebook, som efter sigende viste et billede af den originale tekniske tegning til logoet, komplet med udregninger, dimensioner og hele molevitten.

Der var stor jubel over det her logo på Facebook, og flere efterspurgte en større udgave (billedet var kun 960x960px, gnidret og hærget af jpeg-kompression), da det vil være et oplagt plakatmotiv til herreværelset. Jeg gav det et skud igen, og denne gang sad den lige i skabet.

Alle elementer er placeret præcis som på originalen – dog er der ingen informationer om hvilken skrifttype der er brugt, så jeg brugte dage på at finde én som matcher bedst muligt. Der er dog lige et par enkelte detaljer som ikke er ramt 100%, nemlig “flappen” på 6- og 9-tallerne, og at min skrift er en my for fed.

Hent billedet i filarkivet.