Lydafspiller i modalt vindue

Kode

Da jeg udviklede denne version af Psylicium.dk (januar 2023), fik jeg optimeret lydafspilleren, så hvor jeg før havde et skjult modalt vindue for hvert eneste musiknummer, som så åbnede dets tilsvarende vindue baseret på ID, har jeg nu kun ét modalt vindue til al afspilning. Det har lettet koden og sideindlæsningen gevaldigt, og fungerer kort og godt således:

  1. Jeg har lavet et “blueprint” af det modale vindue uden indhold, som selvfølgelig er skjult når siden indlæses. I dette vindue er pladsholdere til coverbillede, titel, kunstner og mp3-fil, og disse bliver udfyldt af jQuery vha. data-* attributter i links med CSS-klassen “player”
  2. Når jeg hiver musiknumrene ind fra databasen, kører jeg titlen gennem str_replace, der fjerner specialtegn og mellemrum, og sætter “player-” foran, så f.eks. “Best Day (Z-Buffer Club Mix)” bliver til id=”player-bestdayzbufferclubmix”. Dette bliver til linkets unikke ID, som så får udtrukket info (titel, kunstner, cover og mp3-fil) fra data-* attributterne

Opret 3 tomme filer – modal.php (eller modal.html, hvis indholdet er statisk – jeg bruger .php i dette eksempel), modal.js samt modal.css, og indsæt indholdet herunder i de relevante filer.

modal.php: Det modale vindue med et full-screen overlay, der slører baggrunden:

modal.php fortsat – generering af player ID og link med af data-* attributter:

modal.js:

modal.css:

Inkludér modal.css, modal.js samt jQuery (https://releases.jquery.com/) i headeren som vist herunder. Dette er et helt simpelt HTML-eksempel med 2 afspillere – audio-1 og audio-2.